De seneste år og med folkeskolereformens indføring er børns læring blevet et emne, der er meget fokus på. Det giver god mening, da det er her grundstenene til resten af uddannelsesforløbet lægges.
I en tid, hvor teknologi og internettet er blevet en integreret del af vores daglige liv, spiller den også en stadig større rolle i børns uddannelse og læring, og med den løbende teknologiske udvikling er der kommet flere og flere muligheder til.
Hvis du som forælder godt kunne tænke dig at understøtte dit barns faglighed og interesse for læring, er der forskellige måder, du kan bruge teknologiens og internettets redskaber.
Mulighed for ekstra lektiehjælp med en tutor
Hvis dit barn har brug for ekstra hjælp til lektierne, er en tutor en god idé. At finde den rette tutor til dit barn kan være en udfordring, men takket være teknologien er det nu lettere end nogensinde.
Der er adskillige onlineplatforme, som eksempelvis GoTutor, der tilbyder tutorhjælp til børn i alle aldre og inden for forskellige fagområder. En online tutor kan give dit barn personlig og skræddersyet støtte, hjælpe med at forklare komplekse koncepter og øge deres selvtillid i forhold til skolearbejdet.
Valgmulighederne er mange, og du kan finde den tutor, der bedst passer til dit barns behov. En tutor kan være en god idé både for et barn i folkeskolen eller en gymnasieelev, som har brug for ekstra støtte og hjælp med det faglige.
Platforme med e-læring
Mange hjemmesider og platforme tilbyder e-læring og online kurser, der dækker en bred vifte af emner og fag. E-læring giver dit barn mulighed for at udforske nye interesser og fordybe sig i emner, der måske ikke er en del af skolens pensum.
Disse kurser kan være både sjove og uddannelsesrettede, og de hjælper dit barn med at udvikle færdigheder og viden på en interaktiv måde. Læring på internettet kan også være en god måde for et barn eller ungt menneske at få en god oplevelse med læring, da man kan finde et utroligt udvalg, hvor der er noget for enhver.
Så selvom man også kan finde kurser og lignende, der ikke nødvendigvis er fagligt relaterede, så kan et barn tage glæden ved læring af noget, de interesserer sig for, med over på skolebænken.
Læring gennem videoer
Videoplatforme som YouTube og streamingtjenester indeholder et væld af uddannelsesmæssige videoer, der gør læring underholdende og let at forstå. Dit barn kan udforske videnskab, historie, natur og meget mere gennem engagerende indhold produceret til målgruppen.
Disse videoer kombinerer pædagogik med underholdning og er en fantastisk måde at fremme nysgerrighed og læring på. Hvis du surfer lidt rundt på internettet kan du finde en masse forskellige sider, der producerer videoer til forskellige aldre, faglige niveauer og emner.
Eksempelvis kan matematik være et fag, der volder problemer, og så kan det være en fantastisk hjælp at kunne få tingene forklaret pædagogisk, og hvor man kan trykke pause eller afspille videoen forfra.
Databaser med viden let tilgængeligt
Internettet er fyldt med vidensdatabaser og opslagsværker, der kan hjælpe dit barn med at finde svar på spørgsmål og udforske nye emner. Der findes databaser med bøger, data og historiske opslag bare for at nævne nogle eksempler.
Det er ikke svært at finde hjemmesider, der tilbyder pålidelige og letforståelige oplysninger, og at lære at søge og navigere i disse databaser er også en vigtig færdighed for børn, som du kan hjælpe dem i gang med.
Har du brug for hjælp med at finde gode hjemmesider, kan dit lokale bibliotek eller en af børnenes lærere helt sikkert være behjælpelige med nogle gode forslag.
Nyheder henvendt til børn og unge
Det er helt normalt, at nyheder fylder en stor del i langt de fleste voksnes liv og med god grund. At holde sig opdateret om verden omkring os er vigtigt for både børn og voksne. Der er flere nyhedssider og platforme, der er målrettet børn og tilbyder nyheder i et sprog, der er tilpasset deres alder og forståelse.
Dette kan være en god måde at udvikle deres viden om aktuelle begivenheder og forståelse af verden. Desuden er det en god måde at få børn og unge til at interessere sig for omverdenen og gøre det til en naturlig vane at holde sig opdateret.
Inden du introducerer et medie for dit barn, er det en god idé at læse op på, hvilken aldersgruppe, mediet henvender sig til, så dit barn får artikler, der er direkte målrettet dem og deres sted i livet.