ÅBNINGSTIDER

Åben i forbindelse med dagens gudstjenester

Med forbehold for kirkelige handlinger. Læs mere

Gudstjenester

Onsdagsgudstjeneste
12. juni 2024 - 12:00
SOMMER PÅ KAJEN | AFTENSAMLING | Stemningsfuld andagt & levende musik
12. juni 2024 - 19:30
Højmesse
16. juni 2024 - 10:00
Gudstjeneste
16. juni 2024 - 17:00

Arrangementer

BADEHUSET | RUM – samtalegruppe for unge voksne
BADEHUSET | RUM – samtalegruppe for unge voksne
12. juni 2024 - 17:00

RUM – Samtalegruppe for unge voksne

Har du lyst til at være med i en mindre gruppe, hvor vi mødes om den nærværende samtale? Her er tid og ro til at lytte og blive lyttet til, spejle os i hinandens fortællinger og støtte hinanden i det der fylder. Det kan være ting i livet som medfører tvivl, usikkerhed, angst eller stress – eller måske helt overordnede tanker om tilværelsen og det at være menneske? Vi taler om livet når det er allerbedst, allersværest og om helt almindelige dage midt imellem…

Der er ikke tale om terapi, men et tilbud om et trygt og fortroligt rum med plads til at dele tanker og erfaringer med andre. Kirsten Margrethe Bach, kirkekulturmedarbejder ved Aarhus Domkirke, faciliterer samtalen. Emnerne kan være alt fra venskab, kærestesorg, familie, præstationskrav, ensomhed, uddannelse mm – Vi aftaler nærmere fra gang til gang ud fra gruppens ønsker. Gruppen består af 5-8 deltagere og vi mødes hver 14. dag. Inden man kan starte i en gruppe, har man en kort samtale med Kirsten, for at sikre, at man kommer i den rette gruppe.

Kontakt:

Kirkekultur.clemens@gmail.com | tlf. 2334 5523

 

SOMMER PÅ KAJEN | AFTENSAMLING | Stemningsfuld andagt & levende musik
SOMMER PÅ KAJEN | AFTENSAMLING | Stemningsfuld andagt & levende musik
12. juni 2024 - 19:30

Tina Brixtofte Andersen, sognepræst
Frederik Munk Larsen, guitar

 

Stemningsfuld andagt, levende musik & et køligt glas hvidvin.

 

fri entré

Højmesse
Højmesse
16. juni 2024 - 10:00

3. søndag efter Trinitatis
Sognepræst Henrik Grøndal Lund
Aarhus Domkirkes Kantori

MORGENSANG MED KRISTENSIND | Lyse sommertoner & historier fra Europas katedraler
MORGENSANG MED KRISTENSIND | Lyse sommertoner & historier fra Europas katedraler
20. juni 2024 - 09:00

Henrik Grøndal Lund, sognepræst

Sommer betyder for mange tid til rejse i Europa. Her i sommertiden besøger vi derfor nogle af Europas mest unikke bygningsværker, når sognepræst Henrik Grøndal Lund fortæller om kristensind fra Peterskirken i Rom, Notre Dame kirken i Paris, Kölner Dom, Vituskatedralen i Prag, Canterbury i England og kæmpekatedralen i Sevilla. Det kan også være, at rejsen fører os til pyjamaskirken i Firenze, kejserdomkirken i Speyer eller til Strasbourg i Alsace. Vi synger også dagen godt i gang med en sang eller to.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag aktuel information om, hvad der sker i Domkirken. TILMELD

#viharbrugfordig

VALG TIL MENIGHEDSRÅDET | Til september er der valg til menighedsrådet, og der er brug for dig og lige præcis dine kompetencer til at indgå i et stærkt hold, som i fællesskab kan løfte et meningsfuldt og vigtigt stykke arbejde for Domkirken og hele Domsognet. Om du er i gang med dine studier, har fuld fart på arbejdslivet eller er midt i et velfortjent otium betyder ingenting. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og har lyst til at være en del af et meningsfuldt arbejdsfællesskab.  Du kan læse mere her.

Ny barokfestival

AARHUS BAROKFESTIVAL | Anne Agerskov og Lykke Appelon er initiativtagerne bag den nye barokfestival, der finder sted i Aarhus 5. – 9. juni. Festivalen byder på koncerter, koncertoptakter, foredrag og smagsoplevelser – og så er den tilmed bæredygtig. Søndag den 9. juni rundes barokdagene af med en festgudstjeneste i Domkirken under overskriften Kingo af karsken bælg og med et til lejligheden sammensat festivalkor, der synger sammen med Domkirkens kantori. Efter gudstjenesten er der kransekage og bobler til alle. Læs alt om festivalen og bestil dine billetter her

International orgelfest

ORGELFESTIVAL | Ingen sommer i Domkirken uden internationalt orgelstjernedrys til Skt. Clemens Internationale Orgelsommer, der strækker sig fra åbningskoncerten onsdag d 17. juli og frem til d 4. september, hvor organist Anne Agerskov fra Domkirken runder festivalen af. En lind strøm af orgelvirtuoser fra hele verden flyver til Aarhus for at byde på musikalske oplevelser ud over det sædvanlige. Du kan se koncertoversigten her.

Drengekor & Telemann

DIE TAGESZEITEN  | Det er et sprudlende værk, der er på programmet, når Skt. Drengekor med et lige så sprudlende hold af solister og et udvidet Ensemble 1585 opfører Die Tageszeiten af den særdeles produktive barokkomponist G. Ph. Telemann.  Værket er en musikalsk skildring af de forskellige tider på dagen – deraf titlen. Brian Stenger Poulsen dirigerer, og du kan bestille dine billetter her.